המציאות מלמדת כי חלק ניכר משורדי השואה החיים בישראל מתקשים בזמינות שירותים רפואיים הניתנים על ידי בתי החולים וקופות החולים. במקרים רבים הם אינם מסוגלים להתמודד עם הסבך הבירוקרטי, הדיגיטלי, ובמקרים אחרים, נאלצים להמתין במשך תקופות ארוכות לבדיקות וטיפולים שהם נדרשים לבצע ולעיתים אף מוותרים, מגיעים לאחר הידרדרות במצבם הרפואי ולצערנו חלקם אף נפטרים בזמן ההמתנה.
מגפת הקורונה שפרצה במרץ 2020 חידדה את הצורך של שורדי השואה במענה ותמיכה מול האתגרים האדמינסטרטיבים והרפואיים אשר הם עומדים בפניהם. גילם המתקדם והיכולות הטכנולוגיות הנדרשות מציבים בפניהם אתגר רציני ולצורך כך הקמנו מערך תמיכה והנגשה מקיף לאנשים יקרים אלה. לצורך כך, פיתחנו קשרי עבודה עם מערכות הבריאות הציבוריות בכל רחבי הארץ: קופות החולים, בתי חולים, שלטון מקומי, עיריות ורשויות רווחה. חברנו לאנשי מפתח בארגונים ועמותות נוספים הפועלים באותו שדה חברתי.בנינו מערך מתנדבים, והתחלנו ועודנו ממשיכים בתהליך גיוס תרומות.
המיזם פועל בפריסה ארצית וקם בכדי לאפשר לאוכלוסיה זו לקבל מענה מהיר, ייעודי וממוקד.
״הַזְּכוּכִית אֶת הַצֶבַע נוֹתֶנֶת וְּהַלֵּב מִצְּטָרֵּף אַחַר כָךְ
בִשְּחֹרוֹת הַתְּקוּפָה מְּעֻנֶנֶת
בִוְּרֻדּוֹת עוֹד הַשֶמֶש תִזְּרַח״
בחרנו את השם ״משקפיים ורודות״ למיזם בהמשך לשיר של נתן אלתרמן משנת 1935 בו הוא משחק עם "לראות שחורות" ו"לראות ורודות" ובהתאם צבע המשקפיים. ברור שאלתרמן ידע כי הוא שוגה בעברית אבל נתן לעצמו חופש אומנותי לבטא את עצמו. גם אנחנו רואים עצמנו כמי שתורמים ל"לראות ורודות" ומכאן צבע המשקפיים וגם הטעות בעברית.
מיזם משקפיים ורודות מודה לכל הארגונים המסייעים לנו וסייעו לנו במעלה הדרך לתת את הטיפול הטוב ביותר שנוכל לכל שורד ושורדת הפונים אלינו.
תודה מיוחדת למשמר הגבול, ללוחמות וללוחמים שבין פעילות מבצעית אחת לאחרת בהגנה על עם ישראל גם מצאו מקום בלב וגם זמן כדי להניע את כל המיזם הזה ולהיות שם למען השורדים
תודה מיוחדת לועידת התביעות על האמון, שיתוף הפעולה והתמיכה במיזם